Yoga Hoorn

Yoga lesinhoud

De lesinhoud bij Yoga Praktijk John Moeijes is afhankelijk van de intensiteit van de yogales. Er zijn twee niveaus: de algemene yogaklassen en de gevorderde yogaklassen.

Algemene yogaklassen

De algemene yogaklassen zijn zeer geschikt voor beginners. In deze yogalessen zijn de technieken voor iedereen goed uitvoerbaar. De yoga oefeningen brengen lichaam en geest meer in balans door middel van een harmonisch samenspel van houding, beweging, adem, ontspanning en concentratie. Een steeds diepergaande verfijning en precisie in de yoga beoefening ontwikkelt het bewustzijn en de intelligentie van het lichaam. Elke yogales wordt afgesloten met een lange ontspanning.

Gevorderde yogaklassen

In de lessen voor gevorderden wordt de Yoga verder uitgediept. De asanas (houdingen) worden intensiever en langere tijd aangehouden. Voorbeelden hiervan zijn de diverse variaties van de kopstand, schouderstand, handstand en elleboogstand en de meer gevorderde vooroverbuigingen, achteroverbuigingen en torsies (draaihoudingen). Ook worden er meer pranayamas (ademoefeningen) beoefend, alsmede yoga meditatie.

Over de docent

De docent John Moeijes volgde de yoga opleiding van de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte, de oudste yoga opleiding in Nederland. Verder heeft hij zich jarenlang verdiept in de Iyengar Yoga, een intensieve, sportieve en krachtige vorm van Hatha Yoga. Hatha Yoga is de fysieke yogavorm waarbij de houdingen (asana’s) en de ademoefeningen (pranayama’s) centraal staan.

Eigen stijl

John ontwikkelde een eigen, inspirerende yogastijl, gebaseerd op de techniek en de precisie van de Iyengar Yoga. Hij heeft bijna 40 jaar leservaring en meer dan 16000 uren les gegeven. Kenmerkend voor de manier van lesgeven van de docent is de nuchtere, precieze en individuele benadering van de yoga oefeningen. Er is veel aandacht voor de juiste techniek in de uitvoering van de yoga oefeningen. Iedere deelnemer krijgt hierin persoonlijke aandacht en correctie.

Enthousiast geworden?

Schrijf je dan direct in voor de yogalessen of vraag een proefles aan.