Yogales Hoorn

Links naar relevante Yoga sites

Op deze pagina vind je een aantal relevante links naar websites die je meer informatie geven over yoga, yoga artikelen en die je kunnen helpen bij het beoefenen van yoga.

Vereniging Yogadocenten Nederland

De Vereniging Yogadocenten Nederland is de officiële brancheorganisatie van yogaleraren in Nederland. Ook Yoga Praktijk John Moeijes is hierbij aangesloten. In hun zoekportal kun je makkelijk een erkende yogadocent bij jou in de buurt vinden. Je kunt naast locatie o.a. zoeken op de specialisatie die een docent aanbied.

Andere yogascholen in Noord-Holland

Iedere yogaschool is anders en iedere yogaschool heeft haar eigen yogastijl en werkwijze. Als je een yogaschool zoekt met dezelfde stijl en werkwijze als Yoga Praktijk John Moeijes, kun je kijken naar Iyengar Yoga in Alkmaar of Iyengar Yoga in Amsterdam.

Yoga (web)shops: Manduka

Tegenwoordig is er uitgebreide keuze in (web)winkels die yoga artikelen verkopen. Een van deze webwinkels is Yoga-Props. Hier kun je o.a. de originele Studio Mat Black bestellen. Deze studiomat is iets goedkoper dan de Manduka Black Mat, maar van dezelfde hoge kwaliteit. Reken wel op een levertijd van 2 á 3 weken en er zijn verzendkosten aan verbonden. Ook kun je via de website van Manduka zelf bestellen. Zij bieden gratis verzending boven de €125,- en de levertijd is een stuk korter. Wil je liever de yogamatten en andere artikelen eerst zien en voelen? Dan raad ik je aan naar Yogisha in Amsterdam te gaan. Deze winkel is gevestigd aan de Ceintuurbaan en hier kun je, ook online, o.a. Manduka yogamatten, riemen, blokken etc. aanschaffen. Ideaal voor wanneer je het eerst wil voelen.

Yoga studiemateriaal

Als je het leuk vindt om je wat meer te verdiepen in de yogaoefeningen, dan is het boek Yoga: The Iyengar Way: The New Definitive Illustrated Guide van Silva Mehta hiervoor uiterst geschikt. Dit Engelstalige yogaboek kun je prima gebruiken als handleiding bij de yogalessen van Yoga Praktijk John Moeijes. Voor wat beeldende toelichting is er ook een Engelstalige yogawebsite waar je o.a. video’s van yogalessen en asanas (yogahoudingen) kunt bekijken. Zo kun je de ervaring uit de lessen thuis toepassen en vice versa.