Yoga Zwaag

Over Yoga

Wat is yoga?

Yoga is veel meer dan een bepaalde sport, alternatieve geneeswijze of therapie. Het is algehele bewustwording van wie en wat we als mens zijn.

Yoga kan ook gezien worden als een moderne, eigentijdse vorm van fitness en een perfecte training voor lichaam en geest. Bij regelmatige beoefening van Yoga wordt je lichaamshouding beter, word je soepeler, krijg je meer energie, ga je beter ademen, leer je om dieper te ontspannen en neemt je concentratievermogen toe.

Iyengar Yoga

De yogalessen, zoals die in Westfriesland worden gegeven door Yoga Praktijk John Moeijes zijn sportief van karakter. De stijl van lesgeven is nauw verwant, maar niet identiek aan, Iyengar Yoga. Bij deze vorm van Yoga wordt niet alleen de nadruk gelegd op het terugwinnen van onze oorspronkelijke soepelheid, maar ook op het ontwikkelen van (innerlijke) kracht. Souplesse en kracht worden in deze yogalessen op evenredige wijze getraind en in balans gebracht.

Waarom yoga gezond is

Voorbeelden waarbij yogalessen een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de gezondheid zijn:

  • Klachten veroorzaakt door (lichte) houdingsafwijkingen, nek-, schouder- en rugklachten
  • RSI-klachten (o.a. muisarm)
  • Bepaalde ademafwijkingen (waaronder hyperventilatie)
  • Spanningsklachten (waaronder overactiviteit, spanningshoofdpijn, slapeloosheid)
  • Concentratieproblemen
  • Klachten met een duidelijke psychosomatische oorzaak

Plezier in yoga

Iedereen die graag iets wil doen om op een plezierige manier zijn of haar lichaam en geest in optimale conditie te houden, wordt aangeraden om eens een proefles Yoga te overwegen. Yoga in Hoorn of Purmerend proberen? Een reguliere proefles bij Yoga Praktijk John Moeijes bedraagt €10,-. Dinsdag 2 juli 2024 is er ook weer een gratis yogaworkshop. Hierbij heb je twee uur lang de kans om te ontdekken of yoga iets voor jou is.

Direct starten?

Ben je er al uit en wil je gewoon starten met yogalessen? Schrijf je dan direct in voor yogalessen van Yoga Praktijk John Moeijes in Hoorn of Purmerend.